24 h Helsingfors
På söndag kväll drog vi iväg till storstan på en kombination  av en city- och cykelsemester.


Självklart landade vi först i Fannys lägenhet. Planen var att ta en kaffe i kvarteret men det gick tyvärr inte då det visade sig att typ inget café i Ullanlinna har öppet på söndag vi 18 tiden. Så vi köpte kaffebröd från butiken och kokade kaffe i lägenheten.  


Sedan en cykeltur med sikte  mot Ärtholmen.  Vi stannade vid Löyly som en en  bastu- och restauranganläggning vid havstranden på Ärtholmen. Lite sol och mycket vind hittade vi där. Men annars ett riktigt kiva ställe. 


Valde själv en Aperola Sprits som fördrink. Aperol Spritz är nog min favoritdrink. Gillar syrligheten från Proseccon och beskan från Aperolen. Men tycker nog helt ärligt att 13 € är ett ganska saftigt pris.Sedan flyttade vi oss in (på grund av måsar och blåst) där det blev en Löyly Burger. Helt super god och tyckte sedan att 18 € för denna inte var så jätte paha. 


Till frukost blev det hotellfrukost. Läst och hört mycket gott om frukosten på hotellet Lilla Roberts så det var där vi hade bokat bord.  Stämningen, betjäning och interiör var helt super. Men någon wow känsla fick jag nog inte gällande själva frukosten.

Nog för att vi satt nästan 2 h och njöt :) 
Så absolut värt ett besök!


Och så  självklart en toalett selfie då toaletten är helt super snygg!


Sedan mot vårt Nationalmuseum för att kolla in utställningen Barbie - The Icon.


En massa intressant fakta om Barbie- fenomenet.  Barbie från 1959 till nutid. En utställning som består av 450 dockor. 


Också detta stället är värt ett besök. Utställningen pågår fram till 26.8.


Vi passade även på att kolla deras permanenta utställningar. 


Där vi även tog oss en  lite närmare titt på porträtten på Framtidens president :)


Fika blev det på Magnum . En glassbutik där man kan a skapa sin egen Magnum-glass med en mängd trendiga toppings som chiliflakes, bär och ätbart glitter. Basen är som vanligt Magnums klassiska chokladöverdrag.

Sedan lite rea fynd och så en cykeltur längs med Brunnsparken. Självklart pasta på Vapiano (vårt favorit ställe och ställe vi landar på om Vera får välja matplats.
Hade planer på att stanna lite flera nätter men i och med att vädret inte var det bästa så åkte vi hem ... för att snart igen under sommaren återvända. 


Inga kommentarer:

Min frukost

God morgon! Söndag ... och som ni vet är det en av mina favoritdagar. Idag blev det kanske inte den mest hälsosamma frukosten ... me...