EBO ... I ÅR IGEN
Vi lämnade staden och flyttade ut till skärgården. 
Här har vi inte gjort så mycket under helgen ... mest brygg häng ... ... och sköna kvällsdopp.


Det bästa med stugliv är att det är så enkelt att bara gå ner och ta ett morgondopp eller kvällsdopp. Och nakenbad är livet. Solbrända, bastu varma brudar och spritt språngande nakna ... det här är livskvalitet!


Mimosa frukost i värmande morgonsol. En klassisk mimosa innehåller bara två ingredienser ... färskpressad apelsinjuice och champagne. Givetvis fungerar annat mousserande vin som t ex cava eller prosecco.


Och så ett vintips om du vill ha ett fylligt vin med ett långt, fint avslut. Vi hade årgång 2014 men 2015 hittar du på Alko.


På lördag ska man självklart stiga upp tidigt för att besöka sommar torget på Sanäsudd.


Här kan man njuta av en kaffe i cafét och handla för dagen i butiken.


Själv satsa ja på bubbel och ärter :)


Med till stugan följe en bit fisk som inhandlats på sommar torget. En gravad sikfilé som serverades på rostad matlimpa. Kan inte bli mycket bättre än det här!

Slängde även en av dagarna ihop en enkel bärpaj. Denna gång blev det blåbär. När vi besökte Åland gjorde jag den på rödavinbär. 


BÄRPAJ

pajdegen:
150 gr smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl

fyllning:
ca 4 dl bär
1 gräddfil
1 ägg
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Ställ ugnen på 175 grader, under och över värme.

Rör ihop pajdegen och platta ut i en form. Rör sedan ihop samtliga ingredienser till fyllningen och fyll sedan upp pajskalet med fyllningen. Grädda pajen i 175 grader i c 40-50 minuter. 


Härlig med sommar  ... men för mitt hår så är sol och bad rena katastrofen. Jag går liksom omkring och ser mer eller mindre ut som ett litet troll i håret. Något som jag absolut måste ta tag i innan vardag och jobb drag igång på allvar. 


Egna hundar hemma men hade det riktigt bra då jag hade sällskap av denna dam .. Elin 14 år.


Tusen tack igen Ebo och familjen Rehnström för fina sommarminnen.

Ha en fin fortsatt vecka så ses vi snart igen!KRAM 

Inga kommentarer:

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...