TÅRTAN
Vår midsommartårta jag lovade blogga om kommer här :)
Bättre sen än aldrig  ... heter det visst. Men jag är säkert förlåten ... för i denna hetta vi haft denna sommar så känns det som om allt går lite mera långsamt. Här i Villa Alén händer inte så mycket .... vi (jag och Vera) solar, badar och äter och njuter av sommarlov och semester.


BRITATÅRTA

150 g mjukt smör
1,5 dl socker
4 äggulor
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk


4 äggvitor
2 dl socker


fyllning: 
grädde och jordgubbar


Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggulorna. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt. Blanda till sist ner mjölken. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna ganska hårt, tillsätt sockret och vispa till en fast maräng. Bred ut marängen över bottensmeten. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter tills marängen har fin färg. Låt svalna. Dela bottnen på hälften, flytta över ena bottnen på serveringsfat och fyll med jordgubbar och vispgrädde. Lyft den andra bottnen över. Pudra på lite florsocker.PS... kom ihåg att följa mej på Instagram ... då vet du lite mera vad vi sysslar med :)


Inga kommentarer:

Höstlov, Helsingfors och Halloween

Vi har firat höstlov. Vi har varit i Helsingfors ett par dagar och väl hemma igen så tyckte Vera att vi skulle baka en morotskaka. En...