Vi drog till Åland
Vi tog båten och drog till Åland för att fira några sköna semesterdagar i en stuga norr på Skarpnåtö.


En tillflykt för det enkla, sköna livet nära naturen. Nå om jag är riktigt ärlig så är  denna stuga kanske inte den enklaste modellen :)   ...  men nära naturen och här kan man leva det enkla, sköna och stressfria liv som man önskar sig under sin semester. 


Som att stå på stranden och blåsa bubblor. 


Egna hundar hemma  ... men har istället fått njuta av dessa tre härliga filurer.


Och en hundpromenad med denna vy är inte så illa. 


Vi hinner bara parkera bilen vid stugan så vill Vera att det ska eldas i tunnan. Och visst är det skönt. 


Morgonkaffe i solen klädd i pyjamas och att höra vattnet klucka under bryggan .... en kombination man inte kan få nog av. 


Lite äventyr bör också en bra semester innehålla ... denna gång en favorit i repris nämligen Äventyrsgolf inne i Mariehamn.


Och så tillbaka till stugan och en fördrink innan middag. 


Lyxmat till middag om man frågar mej ... rökt abborre, nypotatis och hemgjord remoludsås.
Och vad gör man på stugan kvällstid då man inte badar balja eller bastu .... jo man försöker fånga den perfekta solnedgången. 
Och så simmar vi .... morgon, middag och kväll. Vet inte om jag någonsin badat i så här varm vatten då jag varit på Åland. + 20 grader visade termometern.30 grader i solen så är man inte i vattnet så är man gärna på vattnet.


Vissa såg mera av vyerna än andra :D


Vi drog iväg till Enebo café. Underbar miljö med massor att se på ... trädgård, gamla byggnader och här finns också en liten bod där du kan beskåda och till och med köpa vackra och välgjorda lapptäcken som värdinnan själv tillverkat.


Enebo är ett gårdscafé där man kan njuta av kaffe och av Ålandspannkaka som självklart serveras med sviskonkräm och vispgrädde.


Sköna dagar!När vi är på Åland blir det en hel del kortspel ... i år var det Gin Rummy som gällde. Ett riktigt roligt taktikspel.


Och fotboll ingick även i vår semester på Ålands. Mitt bidrag var att servera bubbel då Frankrike tog hem vinsten.


Värme och sol alla dagar och en av dagarna drog vi iväg för att äta middag på Gastropub Bodegan. 


Käringsunds fiskeläge är en unik miljö med ett femtiotal sjöbodar och båthus. Åtskilliga scener i filmen Tjorven och Mysak, som är en del av Astrid Lindgrens klassiker Vi på Saltkråkan, spelades in här sommaren 1966.Ett stort TACK till Tomas, Jessica, Frank och Filip för att vi fick en på alla sätt skön semester!Inga kommentarer:

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...