Tradition
Under helgen var det dags för den årliga kräftskivan med några vänner.  Så det plockades fram lustiga hattar och sångblad och så pyntades verandan med vimplar och en kräftröd ballong. 


Själv tycker jag att en kräftskiva är nog en av de mest tacksamma festerna att fixa och pynta.


Villan har inte pyntats med färgstark utebelysning utan det är en liten slinga som fått hänga kvar sedan vintern. Tycker att den lyser väldigt fint upp verandan nu när vi igen börja gå mot mörkare tider. 


(Som som ni ser så mår mina sommarblommar ännu riktigt bra ... med tanke på att dessa även har överlevt ett par veckor med vattning och kärlek enbart av det två äldre barnen) "kräftor kräva dessa drycker, om vi måste avstå alkohol måste vi även avstå kräftor"  - är egentligen ett politisk uttryck. Texten fanns på en affischen inför folkomröstning som hölls i Sverige 1922 om rusdrycksförbud. 

”Kräftor kräva dessa drycker. Du måste avstå från kräftor om du icke röstar NEJ den 27 augusti”
 - så löd den ursprungliga texten


Och förutom kräftor och snaps så bjöds det även på fördrink och en saltig mumsbit. 


Den saltiga mumsbiten bestod av chips (lantchips) som toppats med rödlök, gräslök, Crème Fraiche och rom. Snabbt, enkelt och gott.


Och här duger bara det bästa ... så det var självklart Jannes kräftor som vi smaskade i oss. 


Krämig ostpaj ... vars recept småningom dyker upp här på bloggen. Och vi avslutade kvällen med Charlotte Russe vars recept du hittar HÄR 


En kväll fylld med en massa sång, skratt och intressanta diskussioner. 
Och lovar att det nog ännu blir att slurpa i sig en och annan kräfta under denna kräftsäsong. 


Det var allt för denna gång ... ha det gott så ses vi snart igen.

KRAMInga kommentarer:

Vi har kalasat

Var optimistiskt och trodde helt ärligt att jag skulle ha mera tid för bloggen nu under våren. Men nej .. där hade jag helt fel. Myc...