Långfredag




En ny dag, en ny dukning och nytt blomster  på bordet. 








Den här fina buketten fick jag av familjen Bilenberg då de senaste söndag var på valvaka. Och se bara hur fin den är ännu. Älskar färgerna och strukturen i buketten. 
Och kommer jag inte helt fel ihåg så var den visst från Bukettmakaren i Karis.






Ock så hade jag helt passligt servetter i matchande färg i mitt "lilla" lager. 
Förutom att jag älskar att köpa skor så är det här med att köpa servetter en annan sak jag gillar. Men jag tror knappas jag är ensam om att ha ett "litet" lager servetter hemma.  Jag har även gått så långt att jag nu på allvar funderar på att ha en "servett köpfri period" fram till jul. Vad tror ni om det?






Långfredagens middag var buffé. Räktårta, sill, ägghalvor, skinka mm ... 






... och en sallad  i vilket man hittar några av mina favoriter .... nämligen rödbeta och getost. 






SALLAD MED RÖDBETA OCH GETOST

rödbeta
små tomater
olja
salt
timjan

Skala rödbetan och skär i stora tärningar. Dela tomaterna, Lägg rödbeta och tomater på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och timjan. Grädda i c 20 minuter i 220 grader. 

sallad, ruccola och spenat
c 1 dl röda linser
c 1 dl cashewnötter

Lägg sallad, linser och nötter på ett stort fat. Lägg på de lite avsvalnande rödbetan och tomaterna.

getost
honung

Lägg getost på en plåt och ringla honung över. Grädda c 4 minuter i ugnen. Lägg getosten på salladen. 


Ungefär så byggde jag ihop den goda salladen :) 






Och är det sill är det snaps.

GLAD PÅSK!


Inga kommentarer:

Familjen Aléns kräftskiva

Vi har haft vår traditionsenlig kräftskiva. I år blev det också att duka inne. En väldigt enkel dukning med vit duk oc...