Påsklyx med pocherat
God morgon alla fina!

Nu börjar jag vara utvilad. Ett så bra beslut vi tog att inte ha någon bjudning eller  att gå på någon bjudning under påsken. Visst är det härligt att samlas med vänner och familj ... men nu behövde den här familjen bara tid att vara tillsammans. Helt utan stress och utan att behöva kolla på klockan. Gårdagens frukost blev rostat lantbröd, sedan ett lager med philadelphiaost, lätt kokt sparris och på på med ett pocherat ägg.

Så gott med sparris och sparris är verkligen en säsongsmat och det är NU man ska äta den. Så passa på att njut.


POCHERADE ÄGG

Koka upp 1 liter vatten och 3 msk ättiksprit i en  kastrull. Knäck 1 ägg i taget i en kopp. Rör upp en virvel i vattnet och häll försiktigt ner ägget i den. Forma äggvitan över gulan med hjälp av en sked. Sjud 3-4 minuter för rinnig gula.  


Dagens lunch blir "tömma kylen på rester". Dagens övriga program är inte spikat men jag måste hinna med lite klädvård för på torsdag börjar min vintersemester och den ska jag inte fira i Finland ;) 

Ha det gott så ses vi snart igen. 

PS. Så kul att vara tillbaka här i blogglivet. KRAM 
Inga kommentarer:

Sommaren kommer nog

Idag har det snöat, regnat och så har också solen tittat fram nu som då  ...  så på alla sätt ett väldigt omväxlande väder. Ett gammal...