Söndagssoppa
Söndag blev soppa dag. Härligt med en varm soppa efter att man varit ute och krattat de sista löven från gården. Fördelen med soppan är att imorgon ... då familjen ska överleva utan mig i hushållet ... går middagsbestyren väldigt smärtfritt. Nå ... dom brukar nog klara sig bra fast jag inte haft allt förberett. 

Maltlimpa baka jag igår. Nästa gång blir det till julen. Och dit är det inte mera många veckor. Min önskelista är redan lång ... men den får vi ta en annan gång. 


Enkla råvaror kan förvandlas till en god soppa. 


MALETKÖTTSOPPA 

1 purjolök
4 morötter
c 700 g potatis
400 g malet kött 
2 burkar krossad tomat
salt och peppar
paprikapulver
köttfond/buljong 
1 liter vatten

Stek köttet i smör i en kastrull/gryta. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt purjo, morot och potatisen. Häll i tomatkross, vatten och lägg i köttfonden. Koka till potatisen och morötterna är mjuka. Servera med persilja och gott bröd. 


Och den röda grytan är ett av mina bättre loppisfynd. Så har du ingen gryta så du absolut söka på loppis för där kan du hitta. Sen är det bara att tvätta av grytan och olja in den med matolja så blir den som ny. En ordentlig gryta i gjutjärn är ett måste i varje hushåll om du frågar mig. 

En fin helg börjar gå mot sitt slut. Önskar er alla en superfin fortsatt söndag. 


KRAM Inga kommentarer:

Lite mera hälsosamt

Och så har vi överlevt en vecka igen.  Känns kanske inte som den bästa meningen att skriva i dessa tider. För nu kan det bra hänga p...