Hälsningar från Köpenhamn
Vi bytte ut den årliga kryssningen till en storstadsresa. Lite mera inslag av vad normala vuxna gör på sina resor denna gång … men den obligatoriska huvudbonaden kommer vi inte undan. Detta var nu den 10 gången jag hade förmånen att tillbringa några fina dygn med dessa tre brudar. Första resan var en kryssning i december 2009.

Tänkte helt glömma att berätta att det var till Köpenhamn flyget gick.


Sen firade vi ju också att 3 av fyra brudar fyllt jämna år i år :)
Huvudfesten (låter fint)  firades redan samma kväll. Och på ett skönt och avslappnat ställe som passar oss helt ypperligt ... nämligen Hard Rock Cafe  


Och att vi ännu fick bästa servitören var ju bonus på hela kvällen.
Mot slutet av middagen kommer hela personalen in med glassportioner och sång … och det hela slutar  med att hela stället sjunger  en födelsedagssång för min tre fina vänner. 


Och så självklart lite nattliv. Så gamla har vi ännu inte blivit att vi skulle hoppa över den delen.


Lördag och god morgon … ut på stan för att njuta av en läcker brunch.  Vi hade inte frukosten med i vårt hotell för vi ville utforska staden på egen hand. Vi stannade vid Café Flora´s … vilket visade sig vara ett utsökt val. Ett mysigt ställe i hjärtat av Köpenhamn. 


 Det fanns olika alternativ att välja mellan men vi drog till med lyx varianten :)
En bra start på dagen!


Sedan börja vi traska, från julmarknad till julmarknad … och med passliga stoppar för påfyllning av vätskebalansen ;)  


Här med "självaste" H.C. Andersen som var en känd dansk författare. Han skrev bland annat Den lilla flickan med svavelstickorna, Dummerjöns och Prinsessan på ärten … och många, många fler sagor …

hela staden är pyntad från topp till tå :) 
Alla dessa härliga detaljer … detaljer som man också gärna skulle se här i mina hemknutar. 
Att pynta jul med stil är något jag verkligen gillar. 


Vändstationen var självklart Nyhavn som är den lilla hamnen i centrala Köpenhamn.


Hela området är fyllt av mysiga bodar och stämningsfull julbelysning. Här kommer man verkligen in i rätt julstämning. 


Julmys ... sitta ute, omlindad i en filt och njuta av en varm vinglögg. Och som bonus ... omringad av de bästa väninnor man kan söka. 


Lite sneglade jag på dessa Belgiska läckerheter .. men kunde hålla mig denna gång.  


Som jag konstatera på mitt Instagram konto så visst är till och med dessa påklistrade postlådor bildsköna. Och cykeln är absolut färdmedel nummer ett för väldigt många.

Ja till och med tomten väljer cykeln som färdmedel i Köpenhamn.


Ho, ho, ho .... tomten med sina nissar. Jo mössorna var på 24/7.
Vi har konstaterat att livet får aldrig bli så allvarligt att vi inte kan bjuda lite på oss själva.


Och jag hittade också en fin röd cykel ... så ... Kära tomten ...Och när man har penthousevåning bokat så kan man njuta av fina vyer direkt på morgonen.

Lördag ... tiden mellan dag och kväll ... då tyckte vi det var dags för att besöka Centralhjørnet ... den äldsta fortfarande verksamma gaybaren, Centralhjørnet är en bar som ägs av homosexuella men som välkomnar alla.


Besökarna är blandade både när det gäller ålder och sexualitet. Oberoende av årstiden dekoreras Centralhjørnet alltid in absurdum inför varje högtid, under parollen ”Det kan aldrig bli för mycket”. Inför julen överöses baren med glitter, julgranspynt och ljusslingor.

Love it!


Och att man ännu i vimlet av folk springer på en gammal, god och härlig vän ... då blir det bara mera nice.

Lördag förvandlas med fullfart till söndagsmorgon ... och vi håller oss till våra rutiner.
Upp och hoppa ... frukost på stan. Denna gång valde vi Mado ... hitta ingen hemsida .. men stället är precis nära tågstationen.

Brunchbuffé ... och här satt vi många timmar kan jag berätta. Snacka oss igenom allt roligt och tokigt vi hunnit med under denna helg.


Tivoli i julskrud brev ogjort ... kanske medvetet ... så vi har orsak att återvända ett annat år ;)Sista glöggen på fina Coco Hotel innan vi hoppa i vår taxi som tog oss till flygfältet.


Tänk att jag först på hemvägen på flygfältet hade tillfälle att njuta av smörrebröd  ... som faktiskt är en av Danmarks nationalrätter. Och oj så gott så här dagen efter tre raka dygn av bara fest. Jo för på torsdagen hade jag redan fest innan vi starta mot Köpenhamn ... för då var det en riktigt kul julfest med jobbet. 

Denna helg har jag inget annat i min kalender skrivet än mys och julförberedelser. 

Kram och trevlig Lucia till er alla.

Och TUSEN TACK  Annica, Bettan och Camilla för bästa sällskapet och för att ni bara är så fina Inga kommentarer:

Slut på 24 h

Vissa kör med pausgymnastik, andra gör något annat för att upprätthålla den mentala hälsan mellan allt distansjobb. Vi bakar :)  ...