Julblommorna är pricken på i:et
Söndag och tredje advent och jag fixar jul i stugan. Nu är det dags att fixa fint med julblommor. Jublommorna är absolut pricken på i:et då det gäller att fixa julfint. Och som ni trogna läsare vet så är det från Haglandet i Ingå jag skaffar mina blommor ... både sommar och vinter. 

Och så kan jag passa på att berätta att Hagalandet har öppet alla dagar fram till jul .. men kolla deras hemsida så får du veta mera. 


Där kan du köpa färdigt fina korgar ... eller göra som jag och köpa "ingredienserna" och sedan fixa och pyssla själv. 

Jag är trogen mina favoriter. Rosa amaryllis, vita hyacinter och vita julstjärnor.  

Mossan plockade jag hemma på gården nu på morgonen. Mycket hittar man i skogen ...  men kom ihåg att mossa och lavor omfattas inte av allemansrätten.


Och om du undrat över hyacinterna och deras doft ... i Hagalandet kan du välja mellan doftande och icke doftande hyacinter. 

Julen handlar ju om väntan ... jag väntar ivrigt på att min amaryllis så där perfekt ska visa sig till julafton. Få se om det lyckas :)


Traditioner inger trygghet ... så vi avviker inte mycket från familjen Aléns julkoncept.
Har till och med frågat barnen om de skulle hänga med på en solsemester över julen till Thailand ... Men då står dom alla tre på rad ... som en fin kör ...  och enhälligt och med klara röster och med ett klart budskap  .. NEJ mamma det ska vi inte! 

Så nej .. här fortsätter vi med julstök och julförberedelser. 
Och visst finns det en liten julig typ inom mig som gillar detta.


KRAM 


Inga kommentarer:

Slut på 24 h

Vissa kör med pausgymnastik, andra gör något annat för att upprätthålla den mentala hälsan mellan allt distansjobb. Vi bakar :)  ...