Sött och skrämmande till Halloween




Till halloween ... oberoende om man har gäster eller bara är familjen ... kan det vara kul att ha något lite skrämmande till eftermiddagskaffe. 

I fjol hade vi dessa läskiga monster. Försökte kolla på bloggen .... men verkar som om jag helt glömt att blogga om dessa läskiga typer. Väldigt enklar att göra. 






Här följer nu en snabb beskrivning på hur vi gjorde.

Börja med att baka ett vanligt rulltårtsbotten. Tryck ut runda cirklar med exempelvis ett glas. 
Bred över valfri sylt på varje. Sen behöver du vaniljkräm för kakor. Här går det bra att köpa färdigt pulver. Blanda lika vispad grädde och vaniljkräm och lägg på sylten. Forma då det blir en hög topp. Kavla ut marsipan i valfri färg och lägg på gräddblandningen. Dekorera. 






Spöktårtan har familjen testat under helgen och den fick också godkänt. 
Ja egentligen är det inte så avancerat utan kanske mera moccarutor i rundform :)
Kakan kan bra bakas någon dag innan för den blir bada godare. 


CHOKLADKAKA

3 ägg
2 dl socker

vispa med maskin 5 min

50 g smält smör
1 dl mjölk

häll den heta smör och mjölkblandningen i äggsmeten.

tillsätt
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver 

häll smeten i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Grädda c 35-40 min i 175 grader.

glasyr:
4 msk smält smör
4 msk kallt kaffe
1 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
c 3-3½ dl florsocker

Bred på glasyren när kakan svalnat. 





Och spöket fixar du enkett genom att klippa ut en schablon i papper. Lägg schablonen på kakan och pudra över florsocker. Kom ihåg ögonen :) 

Ha det spökigt gott och sköt om er så ses vi snart igen 


KRAM 


Inga kommentarer:

Pepparkakshuset 2021

Årets pepparkakshus blev en lykta. Inga överdrivna detaljer här inte ...  utan detta gick väldigt snabbt att förverkliga.  Fyra identiska si...